22. velj 2017.

Najljepše plaže na obali Marjana

Split se može pohvaliti mnogim plažama, a ovom prilikom ćemo posebno spomenuti plaže na obali Marjana. Za Marjan ste svi čuli, ali možda niste za neku od plaža koje se nalaze u ovom dijelu grada.


Skrivene u šumi, plaže na Marjanu su ipak posebne same po sebi. Ako uz to dodamo i njihovu očuvanost, opremljenost i broj gostiju koji dođe da uživa na tim plažama, tada imamo i više nego jedan dobar razlog da ih spomenemo.

U tekstu ćemo spomenuti splitske plaže na Marjanu


Idući od Poljuda, šetalištem Bene, stiže jedna po jedna plaža. Svaka od njih je posebna na svoj način, pa ćemo ih nabrajati redom kako nam dolaze.

Plaža Prva Voda u Splitu

Prva plaža koja nam dolazi je plaža Prva Voda. Iako na prvu izgleda dosta dinamična, zapravo je mirna ako je usporedimo sa drugim plažama Marjana. Sačekajte da ih vidite. Prva Voda se nalazi na sjevernoj strani Marjana, uz šetnicu koja zapravo prolazi pored svih plaža. Plaža je šljunkovita i možda se usudimo napisati, najviše je popularna među domaćim stanovništvom. Da budemo još hrabriji, imamo dojam da su gosti ove plaže većinom osobe starije životne dobi. Ne smeta to, naprotiv. Neki od nas vole mir i tišinu, a za one druge – neka potraže mjesto za sebe. Jednim dijelom ova skrovita plaža je obložena kamenom, a dalje idu stijene koje nas podsjećaju na njenu prirodnu ljepotu. Uz plažu se sa svih strana naginju velike grane borove šume, koja radi hlad i zaklon od jakog sunca. Ako baš to ne želite, na ovoj plaži nećete preplanuti.

Lubinski Porat - Split

Najmanja plaža na Marjanu je Lubinski Porat. Doslovno je skrivena u šumi i lako je možete proći a da niste ni svjesni. Oko ove plaže nema nikakvih ugostiteljskih objekata. Ako ste planirali doći, da uživate u miru i samoći, ponesite sa sobom vode i što već trebate da bi uživali kroz dan. Kremu za sunčanje svakako ponesite, iako ste na obali uvijek u hladu.

Plaža Bene u Splitu

Plaža Bene - Split - Marjan

Evo jedne plaže za ljude koji vole gušte i zabavu. Plaža Bene je daleko poznata, a najpoznatija je plaža na Marjanu. Nije bez razloga tako poznata i popularna. Na ovoj plaži imate doslovno svega i svačega. Ovdje dolaze i mladi i stari, i samci i parovi s djecom, doslovno svi profili gostiju. Plaža Bene treća je po redu koji mi slijedimo. Ako gledamo prema popularnosti plaže, onda je zasigurno na prvom mjestu. Plaža je popularna jer ima zanimljivog sadržaja za sve koji dođu. Ako ste došli sa djecom, a želite uživati bez da ih stalno opominjete – jednostavno ih pustite da se zabave u nekoj od igraonica. Ima ih mnogo, od tobogana, raznih minijaturnih vozila pa do trampolina i drugih dječjih rekvizita. I za starije se može dosta toga pronaći. Pored plaže Bene se nalaze tereni za mali nogomet. Na plaži možete iznajmiti kajak, a ovi mirniji po naravi mogu sjesti u dobro opremljeni restoran i uživati u piću ili nekom jelu. I ova plaža se nalazi u prirodnom hladu. Nemate brige za jako sunce ili sunčane pjege. Naravno, uvijek je pametno na vrijeme se zaštititi kremom za sunčanje.

Plaža Kašjuni

Plaža Kašjuni - Marjan

Idemo sada na plažu Kašjuni. E, ovo je plaža koja ostavlja bez daha već na prvi pogled. Plaža Kašjuni ljudski je ruku djelo, i to jako dobro usudimo se reći. Ako pogledate priložene fotografije lako se možete složiti s nama. Tek možda neke ljubomorne osobe mogu reći nešto negativno u vezi ove plaže. Plaža je smještena u istoimenoj uvali, na južnom dijelu marjanske obale. Najviše je popularna među mladima zbog klubova na plaži i kafića sa dobrom glazbom. Provod je ovdje zagarantiran. Ako vam je plaža Zrće daleko, a želite se provesti – ne očajavajte nego posjetite ovu plažu u Splitu. Plaža Kašjuni većim je dijelom na suncu čitavog dana. Dobro se namažite ili se skrijte pod suncobran. Ako dolazite sa osobnim automobilom, parking mjesto možete pronaći u neposrednoj blizini plaže. Jednom kada dođete ovdje, vratit ćete se sigurno još koji put.

Plaža Kaštelet

Stigli smo na još jednu marjansku plažu. Ovo je plaža Kaštelet. Jako je zanimljiva, na poseban način uređena i dosta popularna. Mladi obožavaju doći ovdje, a vidimo i zbog čega. Veliki broj kafića, zabavnih klubova i dobra glazba pozivnica su za sve osobe željne dobre zabave. Mladi parovi vole ovu plažu, i provod u večernjim satima. Osim cjelodnevnog kupanja, sunčanja i šetnje okolo, kada se sunce povuče – započinje novi vid zabave. I na ovu plažu lako stignete osobnim automobilom. Mjesta za parkiranje ima u izobilju, i to u neposrednoj blizini. Na plaži i uz plažu imate sve što vam može zatrebati. Kada ste se zadovoljili kupanja i sunčanja, sjednite u prvi kafić i uživajte u pogledu koji vas okružuje.

Obojena Svjetlost

Obojena Svjetlost je pomalo čudno ime za plažu, ali to je najmanje važno. Pogledajte fotografije i poželjet ćete doći već sljedeće sezone. Nalazi se na obali Marjana, kao i prethodne plaže, i još je jedna u nizu plaža za mlađu publiku. Najčešći gosti su mladi parovi, ali ima i drugih naravno. Plaža je smještena u manjoj uvali, ali je jako prostrana. Uređena je vrhunski, kao plaže za kojima slinite ispred vaših TV ekrana dok gledate scene iz filma na nekim tamo tropskim otočjima.

Uvala Ježinac - Marjan

Za kraj ćemo spomenuti plažu Ježinac. Ovo je zadnja plaža na našem putovanju obalom Marjana, ali nikako nije na zadnjem mjestu među plažama. Vi ste ti koji će sebi odabrati najbolji ili najljepšu plažu za odmor. Svaka od njih ima nešto posebno, čime će privući svoje goste. Plaža je zaista prelijepa, posebno boje morske površine na jakom suncu. Plažu krasi i sitni bijeli šljunak, te pokoji zanimljiv detalj. Posebno ćemo spomenuti skulpturu ježinca, koju vidite na fotografiji. Ima tu još zanimljivih detalja, pa je najbolje da dođete i vidite ih svojim očima.

0 komentari:

Objavi komentar