11. svi 2017.

Najbolje obiteljske plaže na Jadranskoj obali

Odlučili smo u jednoj objavi spomenuti najbolje plaže za obiteljske izlete. Ako planirate odlazak na more sa klincima, jedna od ovih plaža može biti pravi izbor za Vas.

Gledali smo pronaći lijepo uređene i dobro opremljene plaže. Zanimacija za najmlađe se podrazumijeva, tako da i odrasli uživaju u svom miru pod dnevnim suncem. Spomenut ćemo plaže sa dosta zabavnog sadržaja i one sa blagim prilazom u more, koje ima dosta plićaka uz obalu. Idemo na još jedan put duž obale Lijepe naše.

Započet ćemo sa plažom Dražica


Prelijepa plaža je smještena u turističkom gradiću Biograd na Moru. Nalazi se na jugoistočnoj strani grada i okružena je gustom borovom šumom. Riječ je o šljunčanoj plaži koja se proteže sve pješčane uvale Soline.

Ova plaža, baš kao i ostale u ovom gradiću su jako dobro opremljene. Dugačka šetnica iznad prati sve gradske plaže, a njenom dužinom se proteže bogata i raznolika ponuda rekvizita za kupanje i prigodnih suvenira. Osim spomenutog, duž šetnice si možete odabrati raznovrsne slastice, brza jela ili osvježavajuća pića. Glavni kafići i restorani su smješteni uz šetnicu i oni do kraja upotpunjuju već ionako bogatu turističku ponudu.

Na plaži su dostupne razne animacije za odrasle i djecu, najam skutera, pedalina, kanua i čamaca. Na samoj plaži Dražica nalazi se veliki tobogan uz koji je smješten i ronilački klub. Plaža je opremljena kabinama za presvlačenje i tuševima. Moguće je iznajmiti ležaljke i suncobran. Zbog laganig prilaza u more, hlada i već spomenutih sadržaja plaža je savršena za obitelji s djecom. Želimo svakako istaknuti i uređeni prilaz za osobe s invaliditetom.

Ova plaža je ponosni vlasnik Plave zastave. To potvrđuje uređenost, čistoću i kvalitetu sadržaja plaže o kojoj pišemo.

Plaža Dražice

Kada bi je ukratko opisali, onda možemo napisati; Plaža je šljunčana, smještena u srcu Jadrana, u turističkom gradu Biograd na moru. Dražica se nalazi tek nekih 10 minuta hoda od centra. Dugačka je 300 metara, ima blagi prilaz u more, zbog čega je idealna za djecu i zabavu. Tijekom cijelog dana na vašu sigurnost paze iskusni spasioci.

Došli smo na plažu Neptun na poluotoku Lapad


Šljunčana je ovo plaža sa par uređenih betonskih platoa. Nalazi se u podnožju istoimenog hotela, na samom rtu poluotoka Lapad. Riječ je o još jednoj plaži koja se diči Plavom zastavom, što gostima jamči čistoću, uređenost i kvalitetu usluge. Plaža Neptun pruža jedan od najljepših pogleda na Elafitske otoke, te dalje na otvoreno more i uvalu Lapad.

Trebamo napomenuti da na ovoj plaži nema prirodnog hlada, ali je moguće iznajmiti ležaljke i suncobran.

Ako se poželite osvježenja predlažemo vam da posjetite hotel Neptun, koji nudi uživanje u caffe baru i restoranu. Iako je plaža hotelska, ona je otvorena za sve goste.

Za kraj možda i najbolja plaža za odmor s djecom – Copacabana


Još jedna šljunčana plaža zaokupit će mališane u njihovoj igri i pružiti im cjelodnevnu zabavu. I ova je plaža smještena na poluotoku Lapadu. Nalazi se na njegovoj sjevernoj strani, odmah ispod turističkog naselja Babin Kuk.

Copacabana je šljunčana plaža s djelomično pokrivenim betonskim pločama. More je uz obalu plitko, zbog čega i jeste tako pristupačna za obitelji s djecom. Istaknut ćemo i pristup za osobe s invaliditetom. Na plaži se nalazi poseban ulaz koji omogućava da uz pomoć predviđenih pomagala uđete u more.

Osim za djecu, plaža nudi mnoštvo sadržaja i za odrasle. Možemo izdvojiti terene za odbojku, veliki aquagan, parasaling, vožnju na banani i slično. Na plaži je moguće iznajmiti ležaljke i suncobran, te razne rekvizite za vodene sportove.

Za osvježenje tu su dva caffe bara, koji u večernjim satima rade kao noćni barovi za omladinu.

0 komentari:

Objavi komentar